(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
KAKAOVÉ ŘEZY PLNĚNÉ KRÉMEM S ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience
Suroviny-korpus: 60 g hladké mouky, 20 g solamylu, 80 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 PL kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce. Suroviny- čokoládový krém: 1 sáček čokoládového pudinku, 4 KL krystalového cukru, 350 ml mléka, 100 g čokolády na vaření, 200-250 g másla.
Postup přípravy
Postup-Krém s čokoládou:
Uvaříme čokoládový pudink s cukrem, odstavíme a ještě do horkého nalámeme čokoládu, necháme ji rozpustit a za častého míchání necháme vychladnout. Pak dobře vyšleháme máslo a po částech přidáváme pudinkovo-čokoládovou směs. Krém dosladíme dle své chuti. Všechny složky musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Postup-korpus:
Vyšleháme celá vejce s cukry a vmícháme postupně mouku smísenou se solamylem, kakaem a kypřícím práškem. Pečeme na plechu s papírem (ten můžeme před tím slabě potřít olejem) při teplotě 200 st. C. maximálně 10 minut. Horký plát necháme chvíli odležet a pak strhneme papír, necháme vychladnout.
Dokončení:
Vychladlý plát rozřízneme na dva, nebo na 3 díly, každý natřeme krémem a poskládáme na sebe. Složený moučník ještě celý potřeme zbytkem krému (vršek i boky) a můžeme ho posypat třeba mletými ořechy, kokosem, plátky mandlí, strouhanou čokoládou atd…. Uložíme do ledničky do dalšího dne-to je důležité. .
Můj tip:
Při přípravě máslových krému raději předejdu jejich případnému sražení tak, že předem odeberu lžíci másla z předepsané dávky, na plameni ho v pánvičce rozehřeji a nakonec ještě teplý tuk důkladně zašlehám do připraveného krému. Vznikne tak krém nádherně jemný a sametový.
Přeji dobrou chuť.
Uvaříme čokoládový pudink s cukrem, odstavíme a ještě do horkého nalámeme čokoládu, necháme ji rozpustit a za častého míchání necháme vychladnout. Pak dobře vyšleháme máslo a po částech přidáváme pudinkovo-čokoládovou směs. Krém dosladíme dle své chuti. Všechny složky musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Postup-korpus:
Vyšleháme celá vejce s cukry a vmícháme postupně mouku smísenou se solamylem, kakaem a kypřícím práškem. Pečeme na plechu s papírem (ten můžeme před tím slabě potřít olejem) při teplotě 200 st. C. maximálně 10 minut. Horký plát necháme chvíli odležet a pak strhneme papír, necháme vychladnout.
Dokončení:
Vychladlý plát rozřízneme na dva, nebo na 3 díly, každý natřeme krémem a poskládáme na sebe. Složený moučník ještě celý potřeme zbytkem krému (vršek i boky) a můžeme ho posypat třeba mletými ořechy, kokosem, plátky mandlí, strouhanou čokoládou atd…. Uložíme do ledničky do dalšího dne-to je důležité. .
Můj tip:
Při přípravě máslových krému raději předejdu jejich případnému sražení tak, že předem odeberu lžíci másla z předepsané dávky, na plameni ho v pánvičce rozehřeji a nakonec ještě teplý tuk důkladně zašlehám do připraveného krému. Vznikne tak krém nádherně jemný a sametový.
Přeji dobrou chuť.

Naskládané a plněné pláty potřeme ze všech stran krémem.

Dobře vyšlehané máslo a pudink s rozpuštěnou čokoládou do sametového krému. Pro chuť i vůni můžeme přidat kapku rumu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
23. 1. 2017, 10:12
Vyzkouším

nahlásit

yarkal
(upraveno)
25. 1. 2017, 8:52
@Hnědovláska

nahlásit

Nadys
(upraveno)
17. 1. 2017, 17:34

nahlásit

yarkal
(upraveno)
19. 1. 2017, 17:32
@Nadys


nahlásit

Evula.U
(upraveno)
11. 1. 2017, 15:30
Hmmm.....
cokolada


nahlásit

yarkal
(upraveno)
13. 1. 2017, 10:17
@Evula.U
Ano, čokoláda - rozpuštěná v uvařeném, horkém pudinku a vyšlehaná s máslem do jemného krému - viz detailní obrázek v příloze.

nahlásit

Evula.U
(upraveno)
15. 1. 2017, 19:58
@yarkal
Jarmilko, mohl by se udelat krem s bilou cokoladou?



nahlásit

yarkal
(upraveno)
17. 1. 2017, 17:27
@Evula.U
Určitě mohl Evičko. Navíc z bílé čokolády a smetany ke šlehání se dá připravit skvělý šlehačkový krém.

nahlásit

Evula.U
(upraveno)
18. 1. 2017, 19:01
@yarkal
Mockrat Vam dekuji, zkusim co nejdriv. Urcite dam vedet a dekuji za tip.



nahlásit